Руснакът Андрей Рубльов вече е в третия кръг на Ролан Гарос,

...
Руснакът Андрей Рубльов вече е в третия кръг на Ролан Гарос,
Коментари Харесай

Рубльов се справи с французин във втори кръг на Ролан Гарос

Руснакът Андрей Рубльов вече е в третия кръг на Ролан Гарос, откакто надделя Корентен Муте с 6:4, 6:2, 3:6, 6:3. В идващия кръг Рубльов, който е седми в схемата, се изправя против италианеца Лоренцо Сонего в търсене на нов четвъртфинал в Париж, каквито достижения има през 2020-а и през 2022-а година.

Руснакът се нуждаеше от три часа, с цел да победи Муте, вкара 6 аса против 2 на съперника, осъществя 46 уинъра против 40. Муте направи 36 двойни неточности – със седем по-малко от руснака, само че това не му оказа помощ да завоюва мача.

Срещата стартира с пробив в сервиса на Муте, което обезпечи задатък в ранен стадий за Рубльов. Руснакът продължи да господства и във втория сет, пробивайки подаванията на 61-ия в ранглистата на АТР в третия и петия гейм. В третата част на срещата Муте отрази две точки за пробив и след маратонско разиграване в първия гейм, а по-късно направи пробив за 3:1. Уверената му игра нямаше по какъв начин да бъде сломена от Рубльов и той си затвори сета от първата опция за 6:3. Четвъртия сет тенисистите откриха с замени на пробив и мачът се реши в 8-ия гейм, където Рубльов направи нов пробив.

В търсене на свободно място в заключителния стадий от шампионата Рубльов ще играе с Лоренцо Сонего, който отстрани Юго Юмбер с 6:4, 6:3, 7:6 (7:3).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР